''Kobayashi en Veerman zouden ploeg ook op sleeptouw kunnen nemen''

19 maart 2017 om 11:54 | Bron: ELF Voetbal ''Kobayashi en Veerman zouden ploeg ook op sleeptouw kunnen nemen''

Van alle spelers met wie Gertjan Verbeek samenwerkte bij SC Heerenveen en Feyenoord, is Karim El Ahmadi de enige speler die nog bij dezelfde club speelt. De 54-jarige trainer ziet dat de Marokkaanse middenvelder een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt en hoopt dat ook Sam Larsson in een dergelijke rol kan groeien.

"Ik vind Karim nog steeds hetzelfde type voetballer, alleen is hij nu gelouterd, zowel nationaal als internationaal", vertelt Verbeek in gesprek met ELF Voetbal. "Hij is nog altijd een redelijk introverte jongen, maar Karim heeft geleerd verantwoordelijkheid te nemen. Daartoe was hij destijds niet echt in staat. Hij is nu wat ze in Duitsland een Führungsspieler noemen: een speler die voorop gaat in de strijd. Hij geeft het goede voorbeeld, in zijn doen en laten, en de jonge jongens trekken zich aan hem op."

Verbeek denkt dat Larsson ook in die rol kan groeien: "Larsson is een hele jonge jongen die nog niet de verantwoordelijkheid neemt. Hij is niet in staat de ploeg nu al op sleeptouw te nemen. Iets wat je wel kunt verwachten van Schaars. En misschien ook van Yuki Kobayashi of Henk Veerman. Laatstgenoemde zit vaak op de bank, maar als hij erin komt neemt hij zijn verantwoordelijkheid en is hij redelijk succesvol."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->