Verbeek: ''Ga ervan uit dat Heerenveen zich gaat plaatsen voor play-offs''

19 maart 2017 om 11:29 | Bron: ELF Voetbal

Voor Gertjan Verbeek is het duel tussen SC Heerenveen en Feyenoord er eentje tussen twee oud-werkgevers. Het clubicoon zou het vanmiddag niet erg vinden als Feyenoord zou winnen, zo laat hij weten aan ELF Voetbal. "Het zou goed zijn voor het Nederlands voetbal als een andere club dan Ajax of PSV een keer de titel pakt."

De kersverse vader van dochter Sinne denkt bovendien dat Heerenveen zich op eigen kracht wel gaat redden. "Natuurlijk zal ik, als fervent Heerenveen-volger, de samenvatting kijken. Ook Feyenoord volg ik met aandacht, zeker nu ze het zo goed doen. Van mij mag Feyenoord zondag winnen, want ik ga ervan uit dat Heerenveen genoeg punten pakt om zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal."

Als trainer van Feyenoord in het seizoen 2008/09 had Verbeek andere zorgen dan de titelstress die Van Bronckhorst nu kent. "Feyenoord was ingehaald door provincieclubs als FC Groningen, Heerenveen, AZ en Vitesse, maar heeft sindsdien gewoon een hele grote inhaalslag gemaakt op het gebied van professionaliteit."

"Met name het vasthouden aan de geweldige jeugdopleiding, die de laatste jaren veel talenten heeft voortgebracht, is belangrijk. Ik hoop dat ze inzien dat dat dé weg is voor Feyenoord, en sowieso voor Nederlandse clubs. Dat je veel zorg draagt voor het opleiden van eigen talenten, want ze zijn er nog genoeg in Nederland", besluit Verbeek.

Zelf zal Verbeek vanmiddag niet bij de wedstrijd aanwezig zijn, aangezien zijn Vfl Bochum later deze dag ook in actie komt.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->