Botteghin vreest Heerenveen niet: ''We staan nog steeds bovenaan''

19 maart 2017 om 09:52 | Bron: RTV Rijnmond

Voor koploper Feyenoord is de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen van cruciaal belang in de strijd om de landstitel. De Rotterdammers hebben met nog acht duels te gaan een voorsprong van vier punten op achtervolger Ajax. Verdediger Eric Botteghin (29) hoopt dat zijn ploeg het hoofd koel houdt.

"Wij staan nog steeds bovenaan en moeten blijven doen wat we tot nu toe gedaan hebben", stelt Botteghin in gesprek met RTV Rijnmond. "Je hebt nog acht wedstrijden. Maar als je de volgende drie wedstrijden wint, dan is dat een grote stap. We kijken wedstrijd per wedstrijd en wij weten dat we een goed resultaat kunnen halen."

Vorig seizoen wonnen de Rotterdammers afgetekend met 5-2 in het Abe Lenstra Stadion, wat achteraf het laatste duel van trainer Dwight Lodeweges betekende. De verhoudingen liggen nu volledig anders, al treft Feyenoord met Heerenveen opnieuw een ploeg die niet in een goede vorm steekt.

"Het is nu aftellen", vervolgt Botteghin, die dat duel nog op de bank zat. "We hebben het tot nu toe wedstrijd voor wedstrijd aangepakt. Maar natuurlijk komt het kampioenschap een stuk dichterbij. Het is mooi dat wij nu in deze situatie zitten en dat we de volgende wedstrijden kunnen spelen om de titel te kunnen pakken. Elke speler wil dat."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->