'Trainingsdier' van SC Heerenveen tevreden: ''Haal altijd minimaal een zes''

17 februari 2017 om 13:00 | Bron: SC Heerenveen 'Trainingsdier' van SC Heerenveen tevreden: ''Haal altijd minimaal een zes''

Morten Thorsby heeft het prima naar zijn zin bij SC Heerenveen. De Noorse middenvelder staat, mede door de langdurige blessure van Stijn Schaars, in de basis van Heerenveen en hij voelt dat hij nog steeds stappen maakt. 

"Ik ben een trainingsdier", legt hij uit op de website van Heerenveen. "Alleen als je hard traint kun je in het weekend goed presteren, althans zo werkt het voor mij. Ook toen ik geen basisspeler was trainde ik hard. Ik ben 20, moet mezelf nog ontwikkelen. Als je 27 bent train je om te onderhouden, maar ik moet stappen maken. Ik word beter. Mijn probleem was dat ik soms te onrustig was in het veld. Dat ik op plekken liep waar ik niet moest lopen. Dat doe ik met de beste intenties, maar het is niet juist", beseft Thorsby, die tevreden is over zijn eigen ontwikkeling. 

"Ik ben stabieler geworden. In het verleden speelde ik soms goed en dan weer onvoldoende", weet hij. "Nu haal ik altijd minimaal een zes. Dat hoort ook. Ik ben een teamspeler, ik moet andere spelers en het elftal beter maken. Als dat lukt, ben ik belangrijk. Als ik mijn kracht en loopvermogen kan combineren met rust aan de bal, kan ik nog belangrijker worden. Rust is ook ervaring en die krijg ik nu ik meer speel. Ik ben hier al drie jaar, maar de mensen moeten geduld hebben en niet vergeten dat ik jong ben. Ik ben pas 20 en moet me nog volop ontwikkelen", besluit Thorsby. 

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->