Ødegaard lijkt basisplek te verliezen, Streppel experimenteert met linksbacks

16 februari 2017 om 12:06 | Bron: Omrop Fryslân en Leeuwarder Courant Ødegaard lijkt basisplek te verliezen, Streppel experimenteert met linksbacks

Martin Ødegaard lijkt zijn basisplek bij SC Heerenveen kwijt te raken. Dat melden Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant op basis van de ochtendtraining op donderdag.

Tijdens de trainingsvormen heeft Pelle van Amersfoort een basisplaats, wat ten koste gaat van Ødegaard. Trainer Jurgen Streppel lijkt het talent van Real Madrid te slachtofferen. Met Ødegaard in de ploeg won SC Heerenveen nog geen enkele wedstrijd.

Streppel moet ook achterin puzzelen voor de uitwedstrijd tegen FC Twente. Lucas Bijker, Jerry St. Juste, Shay Facey en Wout Faes zijn niet inzetbaar. Doke Schmidt en Joost van Aken lijken het centrum van de defensie te gaan vormen en de rechtsbackpositie is voor Stefano Marzo. Op de linksbackpositie is Streppel aan het experimenteren. De oefenmeester probeerde Jorist Voest en Younes Namli op die plek uit.

Overzicht

Reacties (7)

 • Avatar
  pieterpost96 - 16 februari 2017 om 12:35

  Ik zou Slagveer wel eens op de backpositie willen zien, den dat hij dat niet heel gek zou doen.

 • Avatar
  Directrood - 16 februari 2017 om 12:54

  Cavlan laten invliegen.

  Belachelijk dat Odegaard er naast komt te staan.

  Van Amersfoort staat terecht in de basis, zou gewoon met drie verdedigers spelen van Alken links en dan twee controleurs er voor :-)

 • Avatar
  Botje - 16 februari 2017 om 13:13

  Zeneli is hopeloos uit vorm, zet die op de bank. Odegaard op zijn plek en Van Amersfoort op het middenveld erbij. Probleem opgelost, lijkt mij. Odegaard was zondag een van de betere spelers.

 • Avatar
  Finnbogasonn11 - 16 februari 2017 om 13:27

  Namli zou een hoop dreiging kunnen meebrengen op die positie, hoewel ik niet altijd even gecharmeerd ben van zijn verdedigende kwaliteiten. Ik zou het Voest ook wel gunnen, die jongen heeft de laatste jaren aardig wat blessureleed gehad.

 • Avatar
  4free - 16 februari 2017 om 15:59

  Apart, Zeneli is inderdaad uit vorm, dus waarom komt Odegaard niet op zjin plek? Ik wil hem wel eens samen zien spelen met V. Amersfoort. Ik denk dat hij het prima zal doen op de plek van Zeneli. Waarom Namli op de back? Voest is toch een verdediger, dus laat hem dan ook lekker daar spelen en niet een middenvelder.

 • Avatar
  TL - 16 februari 2017 om 16:29

  Mulder-Marzo Schmidt Van Aken Voest- Van Amersfoort Thorsby Kobayashi - Odegaard Reza Larsson.. Dit lijkt mij de meest logische opstelling..

 • Avatar
  Mackan68 - 16 februari 2017 om 18:15

  Mulder
  Marzo- Pierie (Gartenman)-van Aken-Voest
  Van Amersfoort-Kobayashi
  Namli
  Ødegaard-Reza-Larsson

  Namli is géén controlerende middenvelder en al helemaal geen linksback. Met Voest hebben we gewoon een echte linksback in de selectie. Gooi hem en Pierie gewoon voor de leeuwen. Pierie tussen de ervaren Marzo en van Aken moet best kunnen. Het is ons grootste verdedigende talent! En mocht je onverhoopt toch punten laten liggen dat zal het hun in ieder geval niet aangerekend worden. Met Namli op linksback en Doke centraal achterin is de kans om te verliezen in mijn ogen net zo groot. Op dit moment kun je zo'n gok wel eens nemen.

Nieuwe media

-->