Thorsby en Noorwegen onder 21 strijden tegen Servië om laatste EK-ticket

11 november 2016 om 14:23 | Bron: NFF Thorsby en Noorwegen onder 21 strijden tegen Servië om laatste EK-ticket

Voor Morten Thorsby (20) en Noorwegen onder 21 jaar staan er vandaag (vrijdag) en dinsdag twee hele belangrijke play-offwedstrijden op het programma tegen Servië. De winnaar van het tweeluik mag volgende zomer namelijk deelnemen aan het Europees Kampioenschap onder 21 in Polen.

Hoewel Servië een aantal belangrijke spelers mist, won een groot gedeelte van de huidige selectie vorig seizoen het WK onder 20 jaar in Nieuw Zeeland. "Ze hebben veel individuele kwaliteiten en zijn aanvallend sterk. We hebben ze veel zien spelen en kennen hun kracht en zwaktes," vertelt bondscoach Leif Gunnar Smerud op de website van de Noorse voetbalbond.

"Het is voor ons een mooie uitdaging tegen een sterke opponent, we kijken er naar uit. We hebben laten zien dat we op topniveau kunnen spelen en dat we voor problemen kunnen zorgen als we een goede dag hebben", vervolgt Smerud. "We moeten goed begrijpen dat we compact, sterk moeten zijn en de strijd moeten aangaan."

Het is nog onbekend met welke elf spelers Smerud gaat starten tegen Servië. De laatste vijf wedstrijden kwam Thorsby telkens in actie, maar voornamelijk als invaller. Het duel start om 18.00 uur in Belgrado.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media

-->